I denne boka møter du folkene i det euroasiatiske polarområdet som har reindrift som livsgrunnlag. Boka tegner et bilde av tundrafolkets liv med reinen, deres livsanskuelse og åndelige kultur og gir et innblikk i tundrafolkets dramatiske fortid, turbulente nåtid og uvisse framtid. Har stikkordregister, bildetekster på samisk og sammendrag på samisk, russisk og engelsk.
For folkene i det euroasiatiske polarområdet er reindriften livsgrunnlaget. Det er et livsgrunnlag de har utviklet gjennom årtusener for å overleve i verdens mest værharde virkelighet, og som de fortsatt verner om i et landskap med både tobeinte og firbeinte ulver. #11;#11;I Tundraens folk møter vi de små nasjonene som fortsatt følger reinens årvisse trekk fra skogene inne i landet til tundraen ved ishavskysten, slik som samene på Kola og nenetserne på Kanin- og Storelandstundraen. Og i det konglomeratet av urfolk som finnes øst for Ural, skal vi dele dager med jamal-nenetsere, selkuper og khantier. #11;#11;Øyvind Ravnas unike fotografier vil sammen med Zoia Vylkas evne til å komme innpå folk tegne et bilde av tundrafolkets liv med reinen, deres livsanskuelse og åndelige kultur. Samtidig får vi også et blikk inn i den dramatiske fortiden, den turbulente nåtiden og den uvisse framtiden til tundrafolket.
Forlag Landbruksforl.
Utgivelsesår 2001