Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken bygger på folkeminneskildringer fra ulike deler av Norge. Den forteller om forholdene for funksjonshemmede og originaler slik de ble oppfattet av folk flest, og gir derfor andre perspektiver på utviklingen enn tradisjonell historieskriving og offisielle rapporter. Boken henvender seg til fagfolk og studenter innen sosial- og omsorgssektoren, spesialpedagogikk, etnologi, folkeminneforskning, sosiologi og historie. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Gjennom HVPU-reformen og nedbyggingen av psykiatrien ble de bortgjemte - og derfor usynliggjorte - menneskene igjen synlige. De er midt blant oss på nytt. Men er de mer integrerte? Er de blitt en del av samfunnet og våre liv? Var de gamle bygdetullingene, trass fattigdom og fordommer, likevel mer akseptert i sin samtids lokalmiljøer? Gjennom folkeminneskildringer fra ulike deler av Norge forteller Barbro Sætersdal om forholdene for funksjonshemmede og orginaler slik de ble oppfattet av folk flest. Hun levendegjør den ikke-offentlige historien om funksjonshemmede, samtidig som hun trekker paralleller til vår egen tid. Boka er tverrfaglig. Foruten å gi nye perspektiver til yrkesutøvere og studenter innen sosial- og omsorgssektoren, henvender den seg til fagfolk og studenter i spesialpedagogikk, etnologi og folkeminneforskning, sosiologi og historie.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1998
Format Heftet
ISBN13 9788200425496
EAN 9788200425496
Språk Bokmål
Sider 150
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket