Sergije Rudic kjempet for motstandsbevegelsen og satt i tysk fangenskap under annen verdenskrig. Han så kommunismen feie inn over landskapet omkring fødebyen Novi Sad i Nord-Jugoslavia i etterkrigsårene, og Titos brudd med Stalin. Nå, i 1962, er alt blitt så underlig stille rundt ham. Han jobber som sensurerende manusredaktør i et forlag i Beograd, bor på hybel og reiser hjem for å treffe foreldrene og ungdomsvennen Eugen hver helg. Han har en datter som trekker på et ben, og som han knapt får se, fordi hans fraskilte kone isolerer dem fra ham. Selv om han har opplevd mye vondt, er det først da han er omtrent femti år at han med ett reiser seg til en kamp som er viktigere enn alt.
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788205297432