Denne boken er et fotoprosjekt som handler om Trondheim verft og de som jobber der. Gjennom to år har fotografen fotografert og intervjuet de 29 faste ansatte ved verftet. Avslutningsvis ser historiker Thomas Brandt på havna i et historisk, industrielt og kulturelt perspektiv.
Trondheim Verft ligger på Nyhavna, Trondheims siste industriområde. Diskusjonen om hva som skal skje med dette området har pågått i flere år. Debatten om Nyhavna har imidlertid foregått på et plan langt vekk fra hverdagen til arbeiderne på verftet. Tungindustri og den tradisjonelle industriarbeideren passer ikke inn i visjonene for den nye bydelen. Billedkunstner Elin Andreassen har fulgt arbeiderne ved Trondheim Verft AS gjennom to år. Hvem er de? Hva betyr jobben på verftet for dem? Hvilke tanker har de om framtiden? Andreassens arbeid er både portretter av enkeltmennesker og dokumenter over en samtidig arbeidskultur som på mange måter er i ferd med å forsvinne fra vår felles bevissthet. I en sluttkommentar ser historiker Thomas Brandt på havna i et historisk, industrielt og kulturelt perspektiv.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2009