I 1909 ble Nordens første trolleybusslinje åpnet i Drammen. 31 år etter kom trolleybussene også til Oslo. "Trådbussene" var mote i hele Europa, og man trodde at de skulle erstatte sporvognene. Etter krigen ble det trolleybusser også i Stavanger og Bergen. Men på 60-tallet gikk bussene av mote, og i 1996 er det bare en trolleybusslinje i drift i Norden: linje 2 i Bergen. Boken omhandler trolleybussene, deres historie, produksjon, og trolleybussene i Drammen, Oslo, Stavanger og Bergen. Har illustrasjoner og kart.
Forlag Baneforl.
Utgivelsesår 1996