Trøndelag er et av kjerneområdene for tradisjonsbrygg, håndverksøl og gårdsbrygg. Så klart det fortjener en egen bok!
Vi finner et utrolig mangfold av håndverksbryggerier spredt over hele fylket, og mange hjemmebryggere og tradisjonsbryggere holder kunsten å brygge øl i hevd. Boka feirer mangfoldet, men tar oss også med tilbake i tid: til bryggesteiner fra eldre jernalder og til ølkirker som ble stengt fordi det var mer fest enn gudstjeneste som foregikk. Trøndere har alltid vært glad i en fest! Vi kan lese om industrietableringen rundt 1850, med bryggerier i Levanger, Steinkjer, Sundsvoll, Verdal og Namsos. Og framveksten av E C Dahls bryggeri og deres forgjengere i medgang og motgang gjennom nesten 200 år. Vi møter dagens bryggere, og vi besøker de beste skjenkestedene.
Dette er et festskrift for ølhunder langt utenfor Trøndelag!
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2021