Troen er løs

bidrag til belysning av forholdet mellom folkereligiøsitet, nyreligiøsitet og kristen tro

av (redaktør) og Arne Tord Sveinall (redaktør).

Egede institutt og Tapir akademisk forlag 2000 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det religiøse liv i Norge er i bevegelse. Innarbeidede mønstre for religiøs tro og praksis utfordres i møte med impulser fra andre religioner og en mangfoldig nyreligiøsitet. Gjennom empiriske forskningsarbeider, kulturanalytiske bidrag og teologisk refleksjon vil boka gi stoff til en mer innsiktsfull samtale om problemstillinger som er viktige både for kirken og for kulturlivet generelt.

Omtale fra forlaget

Det religiøse liv i Norge er i bevegelse. Innarbeidet mønstre for religiøs tro og praksis utfordres i møte med impulser fra andre religioner og en mangfoldig nyreligiøsitet. Noen hevder at vi er vitne til radikale endringer i det norske folks religiøse liv. Andre avviser dette som krisemaksimerende overdrivelser. De hevder at det religiøse livet framfor alt er kjennetegnet av en underliggende stabilitet knyttet til en tradisjonsbestemt folkereligiøsitet med ganske markerte kirkelige trekk.
Situasjonen er på flere måter ganske uoversiktlig og utfordrende. Det er mye vi ikke vet. Hva vet vi for eksempel om hvordan nyreligiøse trosforestillinger påvirker det religiøse livet til folk flest? Er det grunnlag for å hevde at den tradisjonsbestemte folkereligiøsiteten påvirkes og endres i møte med alternative trosoppfatninger innenfor nyåndeligheten? Hva vet vi om innholdet i den alternative religiøsiteten hos søkende mennesker i vårt samfunn? Og hvilke utfordringer representerer dette mangfoldige religiøse livet for formidlingen av evangeliet om Jesus Kristus?
Det er slike spørsmål denne antologien ønsker å belyse. Gjennom empiriske forskningsarbeider, kulturanalytiske bidrag og teologisk refleksjon vil boka gi stoff til en mer innsiktsfull samtale om problemstillinger som er viktige både for kirken og for kulturlivet generelt.

Bokdetaljer

Forlag Egede institutt Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788251916233

EAN 9788251916233

Språk Bokmål

Sider 335

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket