Treet, skogen og mennesket

av (forfatter) og Bjarne Lindbekk (illustratør).

Omega forl. 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka setter forfatteren treet og skogen i en kulturhistorisk sammenheng, og viser hvor viktige disse har vært til alle tider. Den tar for seg det mangfoldige livet i skogen, og presenterer buskevekster, moser, lav, sopper, blomster og insekter, samt dyre- og fugleliv. I tillegg inneholder boken skjønnlitterære skildringer av naturen og kapitler om tidligere utnyttelse av skogen, trebearbeiding og forurensing. Boken kan leses som en fortsettelse av Våre skogstrær fra 2000. Har litteraturliste og billedliste.

Omtale fra forlaget

Treet, skogen og mennesket - praktbok/gavebok med nærmere 300 fargebilder Boka tar utgangspunkt i hvor viktig skogen er for et godt liv på jorda og for det enkelte menneske, og hvor avhengig vi er av produkter laget av tre. Et gjennomgangstema i boka er kulturelle røtter og tradisjoner knyttet til treet, skogen og trevirket. I et kapittel med utdrag fra skjønnlitteraturen får vi oppleve treet og skogen sett med kunstnerøyne. Med utgangspunkt i norrøn mytologi og Bibelen blir det også vist hvor sentralt treet er i religiøse forestillinger. Videre blir vi med på en tur gjennom skogen der vi blir kjent med noen buskvekster, moser, lav, sopper, blomster og insekter, og noe av det spennende dyre-og fuglelivet som vi kan oppleve. Et kapittel viser hvordan skogen tidligere ble utnyttet gjennom blant annet trelasteksport, skipsbygging, trekolbrenning og som råstoff for treforedlingsindustrien. Boka tar også for seg ulike måter å bearbeide tre på, blant annet spikking, dreiing, treskjæring, sveiping og lagging. Et avslutningskapittel tar opp tema som avskoging, luftforurensning og skogdød, og reflekterer over framtidsskogen.

Bokdetaljer

Forlag Omega forl.

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788291848044

EAN 9788291848044

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket