Tre kommuner blir til én

suksesskriteriene bak nye Sandefjord

av (forfatter) og Erlend Larsen (illustratør).

E-forlag 2016 E-bok

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Den 6. februar 2015 overleverte Stokke, Andebu og Sandefjord søknaden om å etablere en ny kommune til kommunalminister Jan Tore Sanner. 1. januar 2017 ser nye Sandefjord dagens lys, som den første nye kommunen i kommunereformen.
Veien til en ny kommune var krevende, og gikk for Stokke sin del via to «mislykkede» forsøk. Det begynte med et initiativ om å etablere en stor landkommune, før Stokke fridde til Andebu. Tredje forsøk ble vellykket, og ender opp som nye Sandefjord. Boka beskriver erfaringene fra to «mislykkede» og et vellykket sammenslåingsprosjekt.
Det var politikerne i Stokke kommune som tok initiativet til å etablere en ny kommune sammen med Andebu og Sandefjord. Erlend Larsen, ordfører i Stokke kommune, ble nominert til årets kommuneprofil i 2015 for sin innsats som drivkraft og arkitekt bak samtalene som førte til at de tre kommunene ble til én.
Stokke, Andebu og Sandefjord ble de første som sendte søknad om sammenslåing i den pågående kommunereformen. Erfaringer fra SAS-prosessen kan derfor være nyttige for andre kommuner som ønsker å slå seg sammen.
Ordførerne i Stokke, Andebu og Sandefjord er blitt reisende i kommunesammenslåing. Boka er bygd opp rundt foredragene Erlend Larsen holder.

Forlag E-forlag

Utgivelsesår 2016