Trangviksposten

I utvalg ved Mentz Schulerud

av (redaktør).

Den norske bokklubben 1980 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 1980

Språk Rigsmaal (?)

En styg Ulykke.

blev igaar afværget derved, at Konen i et Hus paa Langstranden havde sat en tændt Parrafinlampe fra sig paa Kjøkkenbænken lige under en Gardin; men Manden, der er Sjømanad, og som ved et Under for Øieblikket befant sig hjemme, kom til og fik den fjernet, netop da det skulde til at brænde. Vi kan ikke nok advare Koner og alle andre mod at sætte Lamper, hvadenten de er tændt eller ei, i Nærheden af Gardiner og lignende, da det ikke alltid gaar som i dette heldige Tilfælde ved Mandens tilfældige Tilstedeværelse. "

Godt sagt! (2) Varsle Svar

N æ s t e N u m m e r a f v o r t B l a d , der som bekjendt skulde utkomme Onsdag Aften, vil ikke blive trykt og omdelt før Fredag Middag paa Grund af Bryllup inden vort Trykkeri- og Budpersonale.

En ydderst komisk Tildragelse

(vor vrede - ck faar unnskylde Udtrykket) fandt Sted igaar ved Middagstider derved, at en gammel Bondekone ramlede ned gjennem en af de smaa Luger i det fremspringende Hø-Trev på Kjøbmand Erlandsens Udhus. Den gamle skulde op og lempe ned en Hødot til sin Hest, som hun havde staaende bunden ved Væggen ud mod nedenunder, og dermed deisede ned i en af Gluggerne. Hun faaldt til Livet, der ble hun hængende paa Skjørterne, da Lugen var for liden; men på den Del af hende, som hang nedenunder og viste ud mod Gaden, var der nok ingen skjørter. Saaledes blev hun hengende og sprælle en god Stund, indtil Folk endelig gik op paa Høloftet og trak hende op, til adskillig Skuffelse for de mange, som havde samlet sig nedenunder."

Ad. Privat-Theatret. Fremførelse af HÆRMÆNDENE PAA HELGOLAND af Hendrik Ibsen:

.....Selve Scenen var overordenlig nydelig især i første Akt, med fine naturlige grantrær og Stenopbygninger og dertil en meget naturlig malet Baad. Hvis vi skal invende noget mod Iscene-
sættelsen, saa maa vi faa lov til at bemerke , at i anden Akt, som er Gildestuen hos Gunnar Herse, er kanskje ikke Udstyret saa gammeldags, som det burde være ( man vil erindre at dette Stykke finder Sted mindst i det trettende Aarhundrede), saaledes bør der ikke staa Ølflasker paa Bordene; men Øllet burde helst været heldt over i Glas eller allerheldst Krus allerede strax , og ligeledes bør Speilen paa Væggen og de to blomstervaser tages væk, da der vel vil kunne indvendes, at man paa den Tid ikke havde Speiler eller Porcelænsvaser.
Imidlertid var selve Spillet saa 1steRangs, at alt andet falder bort af sig selv. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

1 bokelsker følger dette verket.