Trær som hvisker

noveller/kortprosa

av (forfatter), Erik Skaret (illustratør) og Jørgen Barth (foto).

Bodoni 2021 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det er sommer. Den syv måneder gamle gutten sitter på armen min. Vi går ut i hagen for å høre på trærne som hvisker i vinden. En fugl som svever høyt der oppe, roper til oss. Den lille kroppen sitrer av iver, og han ser på meg med et blikk som sier: «Forstår du at livet er akkurat nå!». Jeg kjenner at jeg også er liten - langt der inne et sted, og at jeg har mistet noe underveis; tilstedeværelsen i øyeblikket.
Jeg begynte å skrive. Det har blitt en bok med korte prosatekster og noveller fra livets forskjellige perioder; en leting etter de glemte øyeblikkene.
Historiene er preget av et levd liv, basert på egne oppfatninger, hukommelse og drømmer, noen ganger så mye at det har blitt en sann historie - om foreldre og egen oppvekst og ungdom. Vi skulle ha snakket om livet; om oppveksten deres, om livet før jeg ble født, og om årene sammen fram til jeg reiste ut i mitt eget liv. Vi rakk det ikke. Å skrive blir et forsøk på å «snakke» med dem. Det er den eneste muligheten jeg har.
Resten av historiene er diktning om livets forskjellige perioder; om veier livet kan ta, og om alderdommens ensomhet og tristhet, men også om forelskelse og livsglede som aldri går over. I siste del blir ringen sluttet; jeg er tilbake i barndommens rike. Boka er illustrert med egne malerier og grafiske trykk.

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788284031095

EAN 9788284031095

Språk Bokmål

Sider 196

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket