Tradisjonelle fiskeplasser og méd i Oslofjorden og Skagerrakkysten

fra Svenskegrensen til Åna-Sira

av (forfatter), Jo van der Eynden (forfatter) og Danckert Monrad-Krohn (illustratør).

Juul forl. 2006 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg tradisjonelle fiskeplasser langs kyststrekningen fra svenskegrensen til Åna-Sira. Det er en kort omtale av de enkelte områder og beskrivelse av fiskeplassene der. Alle fiskeplassene, totalt over 2730, er avmerket på kartoppslag bak i boka. For hver fiskeplass informeres det om tradisjonelle aktiviteter, fiskeslag, redskapsbruk, bunnforhold, dybde, og hvilke méd som viser vei til stedene der det har vært fisket i generasjoner. Boka er en omarbeidet og utvidet utgave i ett bind av bøkene: Tradisjonelle fiskeplasser og gamle fiskeméd på strekningen Stavernsodden - Homborsund, Fiskeplasser i ytre og indre Oslofjord og Tradisjonelle fiskeplasser og gamle fiskeméd på strekningen Homborsund - Åna-Sira. Har register.

Omtale fra forlaget

Forfatterene har gjennom intervju med fiskere og andre lokalkjente folk, over flere år samlet inn opplysningene som her presenteres sammen med et omfattende kartmateriale. I de enkelte kapitler omtales fortløpende de enkelte deler av kyststrekningen fra svenskegrensen til Åna-Sira. Det omfatter en omtale av hvert område og beskrivelse av fiskeplassene der. Alle fiskeplassene, totalt over 2730, er avmerket på kartoppslag bak i boken. For hver fiskeplass informeres det om tradisjonelle aktiviteter, fiskeslag, redskapsbruk, bunnforhold, dybde, og hvilke méd som viser vei til stedene der det har vært fisket i generasjoner. Et omfattende stikkordregister (over 7000 stedsnavn) og krysshenvisninger mellom stedsnavn og kart, gjør denne også til en velegnet oppslagsbok for både båtfolk, kystkulturinteresserte og fiskere. Med denne boken får turene i Oslofjorden og Skagerrak-kysten en ekstra dimensjon.

Bokdetaljer

Forlag Juul forl.

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788280900067

EAN 9788280900067

Omtalt sted Østlandet Sørlandet

Språk Bokmål

Sider 496

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket