Dette er en skiguide til 82 fjell i Troms, med detaljerte beskrivelser av oppstigninger og nedkjøringer for alle nivåer av erfaring og skiferdighet. Alle turer er detaljert beskrevet med ruteinntegninger på flyfotografier, samt oversiktskart over området og turkart med ruteinntegninger til hver enkelt topp.
TOPPTURER I TROMS - unik turbok for skientusiaster Toppturer på ski er nordmenns nye folkesport, og nå kommer den etterlengtede guideboken til et av verdens beste toppturområder. Skientusiast Espen Nordahl har skrevet TOPPTURER I TROMS, med turbeskrivelser til 82 fjell. Espen Nordahl har utforsket disse fjellene siden han flyttet til Tromsø i 1982. I boken TOPPTURER I TROMS gir han leserne detaljerte beskrivelser av oppstigninger og nedkjøringer for alle nivåer av erfaring og skiferdighet. Alle turene er detaljert beskrevet med ruteinntegninger på flyfotografier. Bak hvert kapittel er det oversiktskart over området og turkart med ruteinntegninger til hver enkelt topp. Boka er rikt illustrert med over 140 turbilder i tillegg til flyfotografiene. Den inneholder eget kapittel om snøskred av skredekspert Kjetil Brattlien og et kapittel om skihistorie av tindevegleder Åke Hedlund. Om forfatteren: Espen Nordahl (f. 1960) har vært blant de ivrigste toppturentusiastene i Tromsø siden han flyttet til byen I 1982. Han driver guidefirmaet Midnight Sun Mountain Guides, som arrangerer turer og skredkurs. Han jobber til daglig i kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Tromsø. TOPPTURER I TROMS er hans første bok.
Forlag Fri flyt
Utgivelsesår 2010
Omtalt sted Troms
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.