Tolv bøker, Jørn H. Sværens tredje samling på Kolon forlag, er en bok som ikke ligner noe annet i norsk samtidslitteratur. Den er uhyre enkel i språk og form, med linjer som kan minne om dikt, fragmenter, steds- og bildebeskrivelser, huskeregler eller formler for kontemplasjon. Tidløs og kompromissløs, lukket og fullstendig åpen - Tolv bøker er en ytterligere tydeliggjøring av et særegent forfatterskap.
Boka utgis samtidig i Danmark og Norge.
Forlag Kolon
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788205593688
EAN 9788205593688
Dette er mest sannsynlig litteratur som går langt over hodet på meg, men for meg personlig er det ikke spesielt høyverdig lesestoff. Jeg blir snarere provosert av en heller skeivfordelt ord per side-ratio, som i størst grad får meg til å tenke på miljøet. Jeg er veldig glad i den fysiske boken, men i enkelte tilfeller (les: dette tilfellet) kunne man holdt seg til en digital utgave. Jeg får også litt vondt av alle dem som får sine verk underkjent av kulturrådet.
Boken får en ekstra prikk på terningen pga. det flotte gule omslaget, men dette var virkelig ikke noe som traff meg.