Økern alders- og sykehjem startet i 1998 et prosjekt som innebar oppstart og drift av en forsterket enhet for personer med demens og store adferdsavvik. Boka gir en beskrivelse av hvordan tilbudet ble bygd opp og de erfaringene som ble høstet ved etablering og drift av avdelingen. Med litteraturliste.
Mange mennesker med demens får en atferd som personer i deres omgivelser har vanskeligheter med å forholde seg til. Vanlige sykehjemsavdelinger er ikke godt nok tilrettelagt og kompetansen er som regel ikke god nok til å gi disse menneskene et tilfredsstillende tilbud. Økern alders- og sykehjem tok i 1998 konsekvensen
av dette og startet et prosjekt som innebar oppstart og drift av en skjermet enhet for personer med demens og store atferdsavvik. Denne boka er en beskrivelse av hvordan tilbudet ble bygget opp og de erfaringene som ble høstet ved etablering og drift av avdelingen.
Forlag Nasjonalt kompetansesenter for aldersdemens
Utgivelsesår 2003