Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Å tørke fisk er den eldste konserveringsmåten for fisk vi kjenner. Boka inneholder oppskrifter på retter med tørrfisk, både fra det norske og det italienske kjøkken.
Omtale fra forlaget
Å tørke fisk er den eldste konserveringsmåten for fisk vi kjenner. Vi kan lese i historien at tørket fisk var en av matvarene vikingene brakte med seg da de dro på tokt. Tørrfisk har vært handelsvare i århundrer. I denne boka serveres tørrfisk med variasjoner, norske retter med tradisjonelle grønnsaker og italienske oppskrifter med kraft og krydder. Som innledning serveres tørrfisktradisjoner gjennom tidene, skrevet av historiker Geir Berge, og boka er godt krydret med bilder fra fiske og fangst i nåtid og fortid.
L'essiccamento del pesce è il più antico che si concosca per conservare il pesce. La storia ci tramanda che il pesce secco era uno degli alimenti che i vichinghi portavano con sè nelle loro spedizioni. Il pesce secco si produce e si vende da secoli. Questo libro propone una gamma di modi di preparare lo stoccafisso, dai tradizionali piatti norvegesi dove lo stoccafisso si accompagna alle verdure, alle ricette italiane ricche di spezie e aromi. Nell'introduzione Geir Berge racconta l'evoluzione delle tradizioni dello stoccafisso nel tempo. Il libro è ben corredato di fotografie che mostrano la pesca nei tempi andati e oggi.
Parallell tittel Stoccafisso : nutrimento e tradizione
Forlag Orkana
Utgivelsesår 2000
Format Innbundet
ISBN13 9788291233499
EAN 9788291233499
Språk Bokmål Flerspråklig Italiensk
Sider 95
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket