Omtale fra forlaget
Tørrfisken er ikke bare Norges eldste eksportvare, men også en fantastisk god og sunn matvare som kan tilberedes i uante og utallige varianter. Denne boka tar for seg tørrfiskproduksjon som del av en tradisjonsrik kystkultur og tørrfisken som kulinarisk opplevelse.Boka har blitt til på tørrfiskøya Røst, der vi følger tørrfiskens årshjul – fra skreien blir halt over rekka av dyktige og kvalitetsbevisste fiskere, tatt på land, sløyet, sperret og hengt på hjeller for vind og vær. Videre taes den inn som knakende tørrfisk på forsommeren og sortert av kyndige vrakere, for å ende på et middagsbord i Messina eller Vicenza – eller kanskje et sted i Norge.Oppskriftene i boka er fra dagens kjøkken i Norge og fra Italias mange regioner. Den venezianske handelsmannen Pietro Querini forliste på Røst i 1432, og hans beretning er en interessant kilde til tørrfiskens historie. I boka finnes fortellingen om Querini og også et unikt utvalg av tørrfiskretter fra middelalderen fra flere europeiske land.Tørrfisk er et særpreget naturprodukt uten noen form for tilsetninger og har flere års holdbarhet. Her presenteres dette unike kulturproduktet og en rekke spennende oppskrifter til inspirasjon.Fotograf Kjell Ove Storvik har fotografert og filmet gjennom året. I boka er QR-koder som leseren kan skanne og se filmer fra produksjonen, om skreien, fra matlaging og intervju med en gammel fisker fra Røst for å nevne noe.
Forlag Orkana
Utgivelsesår 2024
Format Innbundet
ISBN13 9788281046306
EAN 9788281046306
Omtalt person Pietro Querini
Språk Bokmål
Sider 142
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket