To komedier

George Dandin, Scapins skurkestreker

av (forfatter) og Kjell Helgheim (oversetter).

Solum Bokvennen 2021 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«George Dandin» og «Scapins skurkestreker» ble skrevet og oppført mot slutten av Molières karriere, begge på prosa i tre akter, begge presentert som «komedie» - et tøyelig begrep. De er samtidig svært forskjellige og viser noe av spennvidden i Molières komediediktning.

«George Dandin» er en seriøs komedie på grensen mellom det komiske og det tragiske. Den latterliggjør det gamle adelskapet og en parveny som George Dandin, som har giftet seg over sin stand. Dandin er fra første replikk en ulykkelig ektemann som også vekker vår medfølelse.

«Scapins skurkestreker» har vært beskrevet som en «farseaktig intrigekomedie», men dette stykket er utvilsomt en farse med tallrike quiproquo, klart inspirert av commedia dell'arte og den italienske Scappino. Scapins skøyerstreker er en av de mest kjente og hyppigst spilte av Molières farser.

Molière (Jean-Baptiste Poquelin, 1622-73) anses som en av verdens største komedieforfattere. Han satt opp sitt første stykke i en alder av 21 og hans komedier har frem til vår tid vært spilt regelmessig over hele verden.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788256022816

EAN 9788256022816

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 234

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket