På Tingvoll i Møre og Romsdal står en av våre middelalderkirker, full av mysterier og med en gåtefull runeinnskrift. Hvorfor ble kirken bygget med ganger i murene og balkong? Og hvordan var det mulig å utsmykke kirken med skulpturer av internasjonal klasse og kostbart altersølv? Dette er bakgrunnen når 15 middelalderforskere innen kunsthistorie, arkeologi, arkitektur, runologi, kirkehistorie, historie og geologi drøfter kirkens mange aspekter og særtrekk. Har litteraturliste og ordliste.
På tingvoll står en av våre imponerende og vakre middelalderkirker. Kirkebygger Gunnar etterlot seg en gåtefull runeinnskrift og en kirke full av mysterier. Hvorfor ble kirken bygget med ganger i murene og balkong? Hvordan var det mulig å utsmykke kirken med skulptur av internasjonal klasse og kostbart arvesølv? Dette og en rekke andre særtrekk gjør kirken til et av de mest interessante bygg vi har fra middelalderen. Dette var bakgrunnen for at 15 middelalderforskere fra Norge, Sverige og Danmark møttes til grubleseminar på Tingvoll våren 2005.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788251921893
EAN 9788251921893
Serie Senter for middelalderstudier. Skrifter (21)
Omtalt tid Middelalderen
Omtalt sted Møre og Romsdal