Tilstandsrapport

av (forfatter) og Anne Cathrine Wollebæk (oversetter).

Solum Bokvennen 2024 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget


Tilstandsrapport er tredje og avsluttende bok i Deborah Levys memoartrilogi. Selv kaller hun bøkene for «levende selvbiografier», fordi de er skrevet mens handlingen pågår, midt i livet, uten noen form for etterpåklokskap.

Tilstandsrapport handler om hva som kreves for å kunne være kvinne og forfatter, både emosjonelt og økonomisk. Levy nærmer seg seksti år, barna har forlatt redet og skilsmissen ligger bak henne. Med en frihet hun ikke har hatt på lenge, forlater hun sin leilighet i London og reiser ut i verden, til New York, Berlin og Hellas - og til Paris, der hun har fått tilbud om et skriveopphold. Mens hun starter på et nytt kapittel i livet, i en fremmed og delvis møblert leilighet, drømmer hun lengselsfullt om å eie et praktfullt, gammelt hus med granatepletre i hagen.

På ærlig, elegant og humoristisk vis skriver Deborah Levy om dialogen mellom kunsten og livet, og om våre forestillinger om eiendom, eiendeler og verdi. Med utgangspunkt i eget liv og med referanser til litteraturteori og filosofi, inviterer hun leseren til å fundere over kvinners ønske om frihet og behovet for å leve et lidenskapelig liv - hva koster det å skulle bryte med en patriakalsk kulturs forventinger om hva en kvinne skal være?


Med tydelige paralleller til Virginia Woolfs A Room of One's Own, handler Tilstandsrapport om sitt eget hjem: Den handler om å skape en egen plass i verden - og om å skape et hjem i seg selv.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2024

Format Innbundet

ISBN13 9788256021710

EAN 9788256021710

Serie Levende selvbiografier (3)

Genre Biografisk litteratur

Omtalt person Deborah Levy

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket