Omtale fra forlaget
«Samme hvor uselvstendig de tenker, tror alle og enhver at deres bevissthet, deres tankeverden, er fri og uavhengig. Nå til dags blir ikke sjelen nevnt ofte, unntatt hos skriftefaren eller blant poeter og musikere. Bevisstheten gjelder derfor som subjektets siste tilfluktssted i en katastrofal verden, et citadell som kan motstå den daglige beleiringen. Selv under de mest ekstreme forhold av totalitært herredømme, ja nettopp der, vil ingen innrømme at deres tankeverden allerede er blitt okkupert. Ingen illusjon blir mer hardnakket forsvart. Dette er et godt eksempel på hvordan filosofien påvirker selv dem som forakter den. For ideen om at den enkelte i sin bevissthet er herre i eget hus, stammer fra filosofien - fra andrehands Descartes og avstumpet Husserl - som andrehands versjoner av borgerlig filosofi, som idealisme for hjemmebruk.» Fra essayet «Bevissthetsindustri».
Tilbaketogets helter - essays og dikt 1957-2015 inneholder et skjønnsomt utvalg av Hans Magnus Enzens.bergers viktigste tekster, skrevet over en periode på nær seksti år, i redaksjon og oversettelse ved Rune Skarstein, førsteamanuensis emeritus i samfunnsøkonomi ved NTNU. Essayene særpreges ved sin aktualitet og ved forfatterens funksjon som sosial seismograf. Enzensberger fanger opp og analyser nye fenomener lenge før de blir allment erkjent. Utvalget er gjort i den tro at disse smakebitene vil friste leseren til å fatte større interesse ikke bare for Enzensbergers mangslungne forfatterskap, men også for Tysklands dramatiske historie, det tyske språket og tysk litteratur.
Forlag Bokvennen
Utgivelsesår 2017
Format Innbundet
ISBN13 9788274887503
EAN 9788274887503
Omtalt sted Europa
Språk Bokmål Nynorsk
Sider 299
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket