Til stede

utvalgte dikt

av (forfatter) og Ingri Egeberg (illustratør).

Kolofon 2017 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Sidsel Mørck (født 1937) har gjennom 50 år markert seg som en populær og allsidig forfatter med et sterkt samfunnsengasjement. Forfatterskapet er omfattende og rommer både diktsamlinger, novellesamlinger, romaner, barnebøker og sakprosa. Litterært kommer hennes talent til full utfoldelse i de korte sjangrene, dikt og novelle. I tillegg er hun en meget aktiv artikkelskribent og foredrags.holder. Sidsel Mørck har vært statsstipendiat og har fått flere priser for sitt miljøengasjement, Fritt Ords honnørpris 1990 og Ossietzkyprisen 2013.

Trenger vi dikt? Ja! Selvfølgelig. Ser vi tilbake på de eldste kulturer og spør hva de etterlater seg, er svaret dikt. Og diktet er et bevis på at vi lever. Poesien får oss til å se. Det er i diktet vi kan finne en essens, men også det gåtefulle, det unevnelige, det evige, det lille og det store.
Sidsel Mørcks dikt treffer en nerve ved sin musikalitet, og hun utfordrer og konfronterer oss. Det er forfriskende og nødvendig. Denne boken inviterer til et møte med en unik dikter som viser oss vår historie, i blant fra et politisk ståsted, i blant med barnets perspektiv. Men også fra et eksistensielt ståsted med varme og skarpt blikk. Diktene har ofte en befriende lekenhet, men under ligger et dypt alvor.
I 2017 fyller Sidsel Mørck 80 år. Det er 50 år siden hun debuterte. Og det er blitt over 40 utgivelse av dikt, noveller, romaner og barnebøker.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788230016329

EAN 9788230016329

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket