Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren forsvarer den naturlige, enkle og sunne maten, og mener at det meste vi spiser i dag ikke lenger er produkter av naturen, men av vitenskapen og industrien. Han viser oss hvordan vi med enkle grep kan velge den maten som både gir økt helsegevinst og nytelse. Har kilder og register.
Omtale fra forlaget
Lidenskapelig forsvarsskrift for den naturlige, enkle og sunne maten Det meste av det vi konsumerer i dag er ikke mat i egentlig forstand. Og måten vi konsumerer det på - foran TV-en, i bilen eller på vei til et møte - er ikke egentlig å spise. Dette hevder Michael Pollan i sin forsvarstale for maten. Han beskriver hvordan det vi spiser er ikke lenger et produkt av naturen, men av vitenskapen og industrien. Mye av den kommer i tillegg med et tvilsomt sunnhetsstempel. Når vi fjerner oss fra naturlige råvarer, blir vi stadig mer forvirret over hva vi faktisk bør spise. Dette er Vestens store paradoks: Jo mer vi fokuserer på ernæring, jo mer usunt spiser vi.Boken er et angrep på moderne spisevaner og en hyllest til den maten våre bestemødre laget og serverte. Pollan viser oss hvordan vi med enkle grep kan velge den maten som både gir økt helsegevinst og nytelse. Essensen av Michael Pollans manifest kan oppsummeres i tre enkle regler:.Spis mat - Ikke for mye - Mest grønt.Michael Pollan er professor i journalistikk ved universitetet i Berkeley, forfatter av flere bøker og journalist i The New York Times Magazine.Oversatt av Rune Rogndokken Moen
Forlag Versal
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788281880450
EAN 9788281880450
Språk Bokmål
Sider 271
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket