Denne boken tilbyr et innblikk i personvernets historiske og nye utfordringer, sett fra flere perspektiver. Her finner du kapitler om personvernets og rettsstatens historiske bakteppe; om det filosofiske og prinsipielle forsvaret for personvernet; dagsaktuelle eksempler på områder der personvernet utfordres - samt diskusjoner om hvordan personvernet kan og bør styrkes. Blant bokens bidragsytere er Michael Konupek, Jon Bing, Sven Egil Omdahl, Marika Lüders, Vagn Greve, og Lars Fr. H. Svendsen. Har litteraturliste.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2010