Boken er illustrert med eksempler fra ulike bransjer og bedrifter. Forfatteren viser forskjellige innfallsvinkler og strategier for å skape tidsmonopol og peker på hvordan bedriftene, gjennom innovasjon, klare å beholde vekstkraften og sitt markedsforsprang. I egne case presenterer han også noen av de raskt voksende og mest lønnsomme bedriftene i Norge og Sverige. Boken er tilrettelagt til norsk ved Are Farstad.
Sagt om boka:«Tidsmonopolet gir et meget godt innblikk i de forutsetningene og prosessene som er nødvendige for at et selskap skal få til rask og lønnsom vekst. Boken kan brukes som en inspirasjonskilde og som en konkret veiledning for gründere og ledere.» Bedrifter med tidsmonopol * skaper sitt eget marked eller bryter med alle kjente regler i et modent marked * bygger sitt forsprang på unike produkter, tjenester eller markedskanaler til kunden * etterlater konkurrentene langt bak seg, og bygger hindre slik at de ikke rekker å ta dem igjen * er raskt voksende bedrifter, styrt av ideer, personer og strategier som er innrettet på tilvekst Tidsmonopol handler om noe helt annet enn tradisjonell forretningslogikk.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2001