Tidehvervstanker

vår åndshistoriske situasjon

av (forfatter).

Andresen & Butenschøn og Spartacus 2001 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Har historien en mening? Dette er Egil A. Wyllers hovedspørsmål i denne boken. Ved inngangen til det nye årtusen synes et tidehverv av dramatisk karakter å avtegne seg. Innebærer det en endetid og/eller en vendetid? Forfatteren søker å belyse spørsmålet ut fra begrepene tid/evighet, og forholdet dem i mellom.
I boen behandles åndsretninger som eksistensfilosofi, nymarxisme, postmodernisme, økofilosofi og nyreligiøsitet. Forfatteren tar utgangspunkt i en filosofisk krise-diagnose av dagen "i dag". På denne bakgrunn trekkes det opp noen større linjer innen vår kristen-humanistiske kulturs "i går" . for derved å gi et bidrag til utformingen av dens "i morgen".
Forfatterens betraktninger er blitt til gjennom de siste 50 års forløp. De representerer derved selv spesielle tidstrekk ved vår intellektuelle historie, og er ikke kun en etterpåklokskapens kartlegging.
Dette er syttende bind i en serie henologiske skrifter av professor dr.philos. Egil A. Wyller. Serien presenterer ved studier, oversettelser og debattinnlegg trekk ved den gresk-platonske og den jødisk-kristne åndstradisjon, dens visdom og innsikt, fra antikken til vår tid.

Forlag Andresen & Butenschøn Spartacus

Utgivelsesår 2001

Serier Tro - tanke. Henologisk skriftserie 1-20. Bindene selges også enkeltvis Henologisk skriftserie (17)

1 bokelsker følger dette verket.