Theo Tanketroll

for sånn er det å være deprimert

av (forfatter) og Ingrid Kristine Hasund (illustratør).

Hertervig forl. 2018 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Theo er 8 år og på mange måter som alle andre gutter på 8 år. Det er bare det at Theo har et tanketroll. Et lite bøllete og rampete troll som dukker opp når han minst ønsker det, og lager vonde tanker. Vonde tanker som gjør Theo så trist og lei at de andre sier han er deprimert. I tillegg har har han en hemmelighet . Foreldrene krangler og vil ikke være kjærester lenger. De skal skilles. Tanketrollet sier det er Theo sin skyld. Det gjør det vanskelig å sove, spise og gjøre lekser. Alt er plutselig vanskeligere enn det pleier å være.Tristhet er en av de reaksjonene barn kan oppleve når foreldre går fra hverandre. For noen er dette en kortvarig reaksjon, for andre varer den lengre. Å være trist, av og til, er ikke farlig. Men tristhet kan være veldig vondt å kjenne på. For noen kan denne tristheten bli så stor, vanskelig, altoppslukende og lammende at det blir det man kaller en depresjon. En depresjon som barnet trenger hjelp til å komme ut av. Triste og deprimerte barn trenger voksne som er der for dem, og som er nysgjerrige på tankene og følelsene deres.

Boken om Theo Tanketroll gir et innblikk i noen utfordringer og tanker et barn og deres familie kan møte når barnet blir deprimert og familien er i endring. Dette er en informasjonsbok rettet inn mot barn som er triste og lei seg og som opplever samlivsbrudd - deres foreldre, venner og klassekamerater. Boken er full av påminnere og informasjon til voksenpersoner og like nyttig for poliklinikk, familiesenter, familiekontor, barnverntjenesten, kontaktpersoner i PPT, barnehager og skolen. Boken
gir en lett innføring i depresjon hos barn, og er et godt utgangspunkt for den gode samtalen med barnet om teamet.

Theo Tanketroll - for sånn er det å være deprimert er et bidrag til arbeidet med å bygge ned fordommer og øke forståelse og aksept - både hos voksne og barn.

Bokdetaljer

Forlag Hertervig forl.

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788282161718

EAN 9788282161718

Språk Bokmål

Sider 91

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket