Dette er ett klassisk eksempel på at virkeligheten overgår fantasien. Først må jeg si at jeg aldri har interessert meg for seiling, jeg har aldri vært på en seilbåt og jeg har aldri sett ett seilas. Allikevel ble jeg så oppslukt og engasjert at jeg ikke klarte å legge bort boka. Dette er en thriller fra virkeligheten.
Sydney-Hobart Yacht Race er ett seilas på 1 170 km og er betraktet til å være det hardeste seilaset i verden. Ulykker og dårlig vær er ikke uvanlig og mange båter faller fra hvert år. Denne boken omhandler racet i 1998, som med vindstyrker på 130 km i timen og bølger på 25 meter var verre enn de fleste år. Under halvparten av båtene fullførte, 55 personer ble reddet av redningshelikopter, 5 båter forlisset og 6 personer mistet livet. Det var mye som førte til dette, bl.a feilmelding av vær, misforståelser rundt begrepene storm/orkan og mannskap uten erfaring.
Forfatteren har gjort en utrolig god jobb med å skildre forvirringen, frustrasjonen, redselen og panikken de må ha opplevd mens de kjempet for å overleve. Uten å kunne noe om seiling får jeg inntrykk av at han har gjort grundig research og fått med seg vitnebeskrivelser, gransking i etterkant og samtaler med ofrene og pårørte. Boken er engasjerende med ett godt språk, det er lett å følge med. Jeg ble dratt med i racet og følte at jeg opplevde alt dette selv fra sengekanten.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.