I det 29ende året etter den gamle verdens fall, våkner David Masen en dag og oppdager at mørket har senket seg over verden. De få som ikke er blinde har sine kunstige lys, men nok en gang har Triffid-planten overtaket. David drar ut for å finne årsaken til mørket. Han strander, men blir reddet og tatt med til New York. Der oppdager han en koloni som er velstående og har avansert teknologi. Men alt er ikke som det virker, det sofistikerte samfunnet har en ond hemmelighet. David er i ferd med å møte en av sin fars gamle fiender ansikt til ansikt.
Forlag New English Library
Utgivelsesår 2001