The flaw & how to fix capitalism

av (forfatter).

Danor forl. 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Målgruppen for The Flaw er økonomer, økonomistudenter, politikere og alle som er interessert i hvordan risiko, ansvar, økonomisk teori og praksis henger sammen. Boken er noe så sjeldent som en humoristisk og underholdende engelskspråklig roman, samtidig som den er en seriøs og innovativ lærebok i økonomi.

Leseren følger hovedpersonen, den spanske studenten Jorge, som i dagbokformat beretter om sitt møte med Handelshøyskolen i Bergen fra et nytt og forfriskende perspektiv. Her får både bergensere, byens næringsliv og høyskolen sine pass påskrevet med treffende ironi. Jorge oppdager etter hvert at ansvarsbegrensningen gir fundamentale svakheter i den nobelprisvinnende modellen han jobber med, og som igjen får han til å sette spørsmålstegn ved forutsetningene hele økonomifaget, og anvendeligheten av den rådende, nyklassiske økonomiske teorien. Dette er den meget seriøse siden ved boken, og romanformen er valgt som et pedagogisk grep.

Det sentrale og gjennomgående temaet i boken er å vise hvordan risikoskjevheten, som følge av ansvarsbegrensningen i aksjeselskapsformen, er ignorert av både samfunnsøkonomer og politikere, samtidig som den har enorme negative samfunns- og miljømessige virkninger. I bokens siste del viser Jorge hvordan det er mulig gjennom enkle, logiske grep i næringspolitikk og lovendringer å få økonomien til å fungere på en ansvarlig, bærekraftig, mer rettferdig og inntektsutjevnende måte - til glede for framtidens generasjoner.

Boken er en fiksjonsroman skrevet under pseudonym. Den virkelige forfatteren er økonom, finansinvestor og entreprenør. Navn, personer, steder og hendelser beskrevet i boka er produkter av forfatterens fantasi eller er brukt fiktivt.

Bokdetaljer

Forlag Danor forl.

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788291117799

EAN 9788291117799

Genre Biografisk litteratur

Omtalt sted Spania Bergen

Omtalt person Jorge Lázaro Cienmentiras y Madariaga

Språk Engelsk

Sider 205

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket