the dynamite room

av (forfatter).

Simon and Schuster Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Simon and Schuster

Format Hardcover

ISBN13 9781471127403

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Det er sommeren 1940 og 11 år gamle Lydia har rømt fra Wales, der hun har blitt plassert for å komme unna bombingen. Men når hun kommer hjem har landsbyen hennes blitt evakuert og i barndomshjemmet møter hun, istedenfor moren, en tysk soldat.

Slik begynner en uke er Lydia og Heiden bor i samme hus, delvis adskilt og spionerende på hverandre, men til dels oppstår det også et fellesskap mellom dem. Stemningen i denne boka er veldig spesiell, trykkende og klaustrofobisk, og noe av det som gjør den så bra, i tillegg til at den er veldig godt skrevet. Handlingen sees vekselsvis fra Lydias og Heidens ståsted, og i tillegg til det som skjer i huset tenker begge tilbake på tidligere tider. Lydia på barndommen og spesielt på broren og faren som nå begge er soldater, mens Heiden tenker på kjæresten, tiden før krigen da han var student i England og det han har opplevd tidligere i krigen da han blant annet var utstasjonert i Norge (!). Etter hvert kommer det også for en dag at Heiden vet mer om Lydia enn det han har latt som.

Dette er en stillferdig bok, men allikevel spennende, gripende og trist. Jeg synes spesielt slutten av denne boken var ekstremt bra og har gitt meg mye gruble på i tiden etter jeg leste den.

Boka har fått gode omtaler, var nominert til Desmond Elliott prize for debutanter og jeg gleder meg til Jason Hewitts neste bok Devastation Road kommer ut sommeren 2015.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Wherever you go, you're always there waiting for yourself to arrive.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket