Dirk Gently's holistic detective agency: Privatdetektiven Dirk Gentlys jakt på en katt, fører til oppdagelsen av et spøkelse, en tidsreisende og den ødeleggende hemmeligheten til menneskeheten. I tillegg redder han menneskerasen fra utryddelse, uten å kreve noe ekstra for det. The long dark tea-time of the soul: Ved innsjekkingsskranken på Heathrow flyplass eksploderer en bombe, men ingen vet hvem som står bak attentatet - det må simpelthen være Guds vilje. Men hvilken gud? Og hvorfor var han på flyplassen for å nå 15:37-flyet til Oslo? Dette er de to første romanene om Dirk Gently.
Forlag Heinemann
Utgivelsesår 2001