The Art of the Epigraph: How Great Books Begin av Rosemary Ahern
Denne boken kjøpte jeg ene og alene pga. boktittelen og på bruktmarkedet (bookfinder.com) fant jeg den til en rimelig pris. Gleder meg til å motta den fra US. Omtale Amazon. Tittelen pirret min nysgjerrighet så mye at denne boken måtte jeg bare eie. Kanskje din også?
En samling av mer enn 250 epigrafer fra 500 år med litteratur, en rask og livlig måte å fordype deg i en verden av bøker og ideer.
For mange bokelskere er det ingen mer behagelig start på en bok enn en velvalgt epigraf. Disse spennende sitatene, ordtakene og utdragene av sanger og dikt gjør mer enn å sette tonen for opplevelsen fremover: Epigrafen informerer oss om forfatterens sensibilitet. Er vi i hendene på en bokstavtro eller en vidd? En kyniker eller en romantiker? En forfatter med store ambisjoner eller en miniatyrist? Epigrafen antyder skjulte historier og kommer ofte med en egen.
The Art of the Epigraph samler mer enn 250 eksempler fra fem hundre år med litteratur og gir innsikt i deres mening og formål, inkludert det som får så mange forfattere til å avstå de aller første ordene en leser vil møte i boken sin til en annen forfatter. Med minneverdige sitater som spenner fra dr. Johnson til dr. Seuss, Herodot til Hemingway, Jane Austen til Karl Marx, og A. A. Milne til Marcel Proust, her er en bok som gir oss et glimt av den store forfatteren som hengiven leser. Denne livlige og særegne litterære følgesvennen sporer ikke bare epigrafens kunst, men bokens historie.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.