Gjennom 2000 år ble alle roller i det europeiske litterært-estetiske teater spilt av menn. Kvinnenes erobring av sine egne roller i løpet av 1500- og 1600-tallet innledet derfor en ny og viktig fase i teatrets historie. Boka har til hensikt å prøve å belyse de første skuespillerinnenes sceniske og sosiale roller og peke på en sannsynlig forbindelse mellom disse to rollefunksjoner. Allerede fra starten ble kvinnen presentert på scenen som et erotisk tiltrekkende vesen. Likevel skal skuespillerinnenes gjennombrudd, sett i et kvinneperspektiv, oppfattes som et positivt fenomen.
Forlag Solum
Utgivelsesår 1990