Hardys mest kjente verk er en poetisk fortelling om den vakre, lidende Tess. Hennes ulykkelige skjebne er skildret med ømhet og intensitet, og de inngående beskrivelsene av Wessex-landskapet er en viktig del av boka.
Forlag De norske bokklubbene
Utgivelsesår 1986
Genre Klassisk litteratur
Omtalt sted England
En bok som virkelig traff meg. Vanligvis ville en slik heltinne ha gjort meg skeptisk, med hennes utydelige stemme og altfor naive personlighet, men Tess var så mye mer enn dette, noe hun beviste til siste slutt. Boken rørte meg ikke så mye som èn skulle tro den ville gjøre, men den sitter, og jeg tror nok aldri at jeg vil glemme dens karakterer, som det har blitt sagt at reflekterte landskapene de omga seg i, både i personlighet og humør.