Teori og metode i geografi

av (redaktør).

Fagbokforlaget 2006 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren presenterer systematisk noen av de viktigste lovene, teoriene, generaliseringene og tesene i geografifaget, og mener at boken kan gi grunnlaget for å forstå essensen i geografifagets paradigmediskusjoner. Den er ikke ment som en innføringsbok i geografifaget i sin alminnelighet, men som en bok om teorier knyttet til teoriene i faget. Boken består av fem deler: Dynamiske modeller for lokalisering i rommet ("space"); "Place" og "landscape" som det sentrale fokus; Modeller for spredning, flytting og befolkningsendring; Krefter og begrensninger innenfor det geografiske rom; og Naturgeografiske perspektiv med vekt på norsk vitenskapstradisjon. Har forfatterbiografi, stikkordregister og personregister.

Omtale fra forlaget

Teori og metode i geografi gir en innføring i de viktigste teoriene i geografifaget. Den behandler både klassiske og moderne teorier i samfunnsgeografi og naturgeografi. Teoriene er knyttet til de langsiktige utviklingslinjene for jordens utforming, forhold som påvirker miljøet i dag, og viktige sider ved kulturlandskapets endring i vår tid.
Alle teoriene blir analysert etter samme mønster. Det gjør at en i lesningen av tilsynelatende svært ulike teorier kan finne fellestrekkene mellom dem. På den måten får leseren også et godt innsyn i "det geografiske paradigmet" slik det i dag hviler på de klassiske teoriene i faget og ny forskning. Viktige sider ved utviklingen av norsk forskning er trukket frem spesielt.
Hvert kapittel tar for seg en bestemt teori, lov eller struktur. Gjennom en kortfattet presentasjon gir forfatteren en syntese av teorien, utlegger det formelle og logiske innholdet i den og drøfter den ut fra vitenskapsteoretiske og empiriske kriterier. Diskusjonen ender i en kort konklusjon om den enkelte teoris status i faget i dag.
Boken egner seg godt som innføring i geografifaget og som referansebok for viderekomne.
Stein Ugelvik Larsen er professor i sammenlignende politikk ved Universitet i Bergen. Han har lang undervisningserfaring i statsvitenskap og i ex.fac.-prøven for samfunnsfagene ved Universitetet i Bergen. Ugelvik Larsen har skrevet og redigert en rekke bøker, som Teori og metode i statsvitenskap (red. 2003) og Teori og metode i samfunnsfaga (red. 1999).

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788276748789

EAN 9788276748789

Språk Bokmål

Sider 412

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket