Tekster om læring

av (redaktør), Pernille Mikkelsen (oversetter), Rikke Damkjær (oversetter) og Knud Illeris (oversetter).

Roskilde universitetsforlag 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder 31 tekster som tilsammen gir en bred, variert og allsidig belysning av læringsteoriens mange områder og perspektiver. Tekstene spenner vidt fra Deweys berømte essay fra 1902 om barnet og læreplanen, til en rekke store navn som Vygotsky, Leontjev, Piaget, Erikson Rogers, Bruner og Ziehe. Hovedvekten er lagt på tekster fra 1990-årene. Boken gir leseren mulighet til å stifte bekjentskap med de viktigste læringsteoretikerne, og i tillegg få et innblikk i læringsteoriens mangfoldighet og forskjellighet. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Tekster om læring er en tekstsamling redigeret af professor Knud Illeris, der har udvalgt og introduceret 31 danske og oversatte tekster, der belyser emnet læring ud fra en lang række forskellige opfattelser og indfaldsvinkler. Bogen indeholder klassiske tekster af bl.a. Dewey, Vygotsky, Leontjev, Erikson, Rogers og Piaget, der er nogle af århundredets store navne indenfor læringsteori. Størstedelen af bogens tekster er fra 1990'erne samt to helt nye artikler fra år 2000. Der er således tale om en tekstsamling, der kan give læserne mulighed for at stifte bekendtskab med en række væsentlige primærtekster og samtidig dækker en bred vifte af klassiske og aktuelle synspunkter på området.

Bokdetaljer

Forlag Roskilde universitetsforlag

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788778671141

EAN 9788778671141

Språk Dansk

Sider 343

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket