Teater utenfor folkeskikken

nordnorsk teaterhistorie fra istid til 1971

av (forfatter).

Orkana 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en bok om teaterhistorien i Nord-Norge. Boken er delt i to. Første del forteller om teaterkulturen så langt tilbake som til istiden og fram til slutten på andre verdenskrig. Den andre er fra 1945 til 1971 da Hålogaland teater ble stiftet som det første profesjonelle teateret i denne landsdelen. Boken har litteraturliste, kort oversikt over historiske hendelser i årstall og et personregister.

Omtale fra forlaget

Teater utenfor folkeskikken er første bind i den nordnorske teaterhistorie - fra istid til 1971. Dette er et verk fullt av gode historier, anekdoter, lødige fortellinger og ikke minst forteller forfatteren om en teaterkraft som i perioder har vært svært spennende og sterk i den nordligste landsdel. Eilertsen trekker linjene tilbake til Hellas, og setter begivenheter i Moskva, Berlin, København, Oslo, Bergen, Trondheim og Nord-Norge inn i en sammenheng. Materialet er preget av en stor detaljrikdom fra et sammensatt teatermiljø og viser at teater som opplevelse, fungerer like godt i Alta, Vardø, Vadsø og Kirkenes som i mange av de mer urbane strøk. I sentrum for teateraktiviteten i nord står byene Hammerfest og Tromsø, men etter hvert kommer også Bodø, Svolvær, Narvik og Harstad inn på teaterkartet. Etter 2. verdenskrig blir hele landsdelen trukket inn i teateraktiviteter. Boken følger den spennende kampen frem mot dannelsen av Hålogaland Teater med forfatteren Lars Berg som ankermann i dette arbeidet. Boken høstet strålende kritikker fra både presse og fagmiljø. Forfatteren Jens Harald Eilertsen har gjennom dette bokverket fortalt en viktig del av den kulturhistoriske skatten i Nord-Norge. Gjennom grundig dokumentasjon og stor innsikt i teatrenes indre liv, blir fortellingen om teatrene i landsdelen en levende historie. Scenekunsten har hatt stor betydning også for det øvrige kulturliv. Forfattere, musikere og billedkunstnere har alle vært involvert i teatrale aktiviteter i landsdelen gjennom historien. Bøkene er krydret med detaljer og fortellinger om de fleste forestillingene fra profesjonelt miljø. De er rikt illustrert med bilder, plakater og tegninger.

Bokdetaljer

Forlag Orkana

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788281040106

EAN 9788281040106

Omtalt sted Nord-Norge

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket