Teater blir kunst

om dannelsen av et moderne publikum og teater i Trondheim på 1800-tallet

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2009 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg teatervirksomheten ved Trøndelag Teater på slutten av 1800 tallet - en utvikling som resulterte i at Trondheim ved forrige århundreskifte fikk et moderne publikum og teater. Boken gjengir anmeldelser, innlegg og debatter om teateret. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Denne boken tar for seg den mangfoldige teatervirksomheten ved Trøndelag Teater på slutten av 1800-tallet - en utvikling som resulterte i at Trondheim ved forrige århundreskifte fikk et moderne publikum og teater. I en periode i teaterets historie sto omreisende teaterselskaper for byens teatertilbud. Deres virksomhet skiftet karakter etter hvert som Trondheim ble et geografisk midtpunkt med jernbaneforbindelse til landets hovedstad og Sverige, samt regelmessig dampskipsforbindelse både sør- og nordover. Sesongene ble utvidet, flere selskaper ankom, repertoaret skiftet oftere, og skuespillerne var både danske, svenske og norske. Samtidig foregikk det store endringer på scenen og i salen. På scenen ble virksomheten profesjonalisert etter hvert som underholdningsaspektet ble nedtonet, og forestillingene ble i sterkere grad fremstilt og opplevd som kunst. Denne overgangen foregikk parallelt med gjennomgripende endringer blant publikum. Fra å være et bredt sosialt sammensatt publikum, overtok borgerskapet i økende grad salen, samtidig som den nye arbeiderklassen fikk "opplæring" som teaterpublikum. Boken gir et unikt tidsbilde ved at den gjengir anmeldelser, innlegg og debatter om teateret fra siste halvdel av 1800-tallet.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788251924948

EAN 9788251924948

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 205

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket