Boken viser steg for steg hvordan man kan gjennomføre en teamutviklingsprosess. Den kan brukes når en skal definere tydelige og felles mål, styrke teamets kommunikasjon, skape tillit og energi i teamet, utvikle relasjonene i teamet, utvikle lederskap, forbedre produktivitet og gjennomføring, oppnå gode endringsprosesser og evaluere teamets arbeid. Boken baserer seg på prinsippene og metodene som er kjent som Appreciative Inquiry; anerkjennende samtaler. Den er nyttig for ledere, teamledere, konsulenter og teammedlemmer innen blant annet arbeidsliv, idrett og organisasjoner.
Hvordan kan man oppnå at team presterer på sitt beste, og hvordan leder man et team? Det er et stort behov for praktiske verktøy på dette området. Et av verktøyene som nå tas i bruk i norsk næringsliv er Appreciative Inquiry. Bedrifter og organisasjoner verden over har ved hjelp av dette verktøyet gått gjennom større forandringer enn hva de hadde trodd var mulig, fordi det bygger på anerkjennelse og begeistring. Boken er en verktøykasse med spørsmål som hjelper deg som leder eller konsulent til å fremme topp-prestasjoner i team. Den handler om å få teamet til å undersøke tidligere suksesser og fremtidens muligheter.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2007