I dette skuespillet føres vi inn i sentrale menneskelige konflikter,et tema som formidles i et sterkt poetisk språk. I sentrum står Atta, en kvinne med et ambivalent forhold både til sin mann, sin mor og sin tenåringsdatter. Alle ønsker de å frigjøre seg fra bånd,men familieforhold og manglende kommunikasjon og forståelse legger hindringer i veien. Morsbinding preger både Atta og hennes datter, og seksualangsten virker som en sperre i forholdet mellom Atta, hennes mann og datter. En bevisst bruk av symboler gir stykket en mytisk form.
Utgivelsesår 1987
ISBN13 9788203155789