Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Basert på feltarbeid og intervjuer med politi og personer med minoritetsbakgrunn beskriver forfatteren egne erfaringer flettet sammen med informantenes gjenfortellinger. Forfatteren viser hvordan det ofte er mangel på god kommunikasjon mellom de to partene som fører til at vanskelige situasjoner oppstår. Hun problematiserer rasismebegrepet, samtidig som hun viser hvordan politiets bruk av såkalte fenotypiske kjennetegn i beskrivelsen av personer, gjør at noen stadig blir tatt for å være en annen. Har register og litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Ordenspolitiets oppgave er å forebygge og oppklare kriminalitet. I dette arbeidet inngår patruljering i gatene og såkalt «stopp og sjekk» som innebærer at politiet har myndighet til å kontrollere personer som vekker deres mistanke. * Hva er det som gjør at enkelte mennesker gjentatte ganger blir stoppet av politiet?* Har politiet en tilbøyelighet til å mistenkeliggjøre folk med minoritetsbakgrunn?* Hva er det som gjør at vanskelige situasjoner oppstår i møte mellom etniske minoriteter og politiet?Basert på feltarbeid og intervjuer med politi og personer med minoritetsbakgrunn beskriver forfatteren egne erfaringer flettet sammen med informantenes gjenfortellinger. Sollund viser hvordan det ofte er mangel på god kommunikasjon mellom de to partene som fører til at vanskelige situasjoner oppstår.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2007
Format Heftet
ISBN13 9788205377462
EAN 9788205377462
Språk Bokmål
Sider 265
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket