Taternes arbeid for oppreisning og anerkjennelse i Norge

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2004 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gjør rede for den sosiale bevegelsen blant taterne siden begynnelsen av 1990-tallet. Den tar for seg hva det innebærer å tilhøre en etnisk minoritet i dagens Norge. Det har siden begynnelsen av 1990-tallet skjedd en forholdsvis stor endring i det offisielle Norges forståelse og aksept av taterne som minoritet i det norske samfunnet, og en nydefinering av hva det vil si å være tater, er i ferd med å skje. Sentralt i denne sosiale mobiliseringen står krav om verdighet, moralsk oppreisning og anerkjennelse som en likeverdig gruppe i det norske samfunnet. Boken utgis i forbindelse med tiårsjubileet til Taternes Landsforening. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boken gjør rede for den sosiale bevegelsen blant taterne siden begynnelsen av 1990-tallet. Den kaster lys over hva det kan innebære å tilhøre en etnisk minoritet i dagens Norge. Siden begynnelsen av 1990-tallet har det skjedd forholdsvis store endringer i det offisielle Norges forståelse og aksept av taterne som minoritet i det norske samfunnet. Selv om assimileringspolitikken har satt dype spor hos mange av de berørte, er det i ferd med å skje en nydefinering av hva det kan innebære å være tater i dagens Norge. Krav om verdighet, moralsk oppreisning og anerkjennelse som en likeverdig gruppe i det norske samfunnet, står sentralt i denne sosiale mobiliseringen. Taterne vil selv definere hvem de er. Taterne har fått gjennomslag og aksept for mange av deres krav: Hittil har mye dreid seg om fortiden, men mye er ugjort når det gjelder å sikre taterkulturen for framtiden. Fremdeles meldes det om mobbing, nedsettende omtaler og diskriminering, for eksempel på skolen, på campingplasser, i arbeidslivet og i massemedia. Boken utgis i forbindelse med tiårsjubileet til Taternes Landsforening.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788251920636

EAN 9788251920636

Språk Bokmål

Sider 112

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket