Omtale fra forlaget
Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som styrker tarmfloraen.
Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. En overflod av gode tarmbakterier gir god fordøyelse og god helse. Eksempler på prebiotisk mat er løk, hvitløk, artisjokk, asparges, jordskokk og blomkål. For mennesker med IBS, kan disse ellers sunne råvarene gi spesielt store plager, og mange reagerer på dem selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, er det smart å innføre mat som styrker tarmfloraen, og for deg med IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager.
Dermed kan du kan høste av lavFODMAP-fordeler som mindre smerter, oppblåsthet, luft i magen og en velfungerende fordøyelse, samtidig med at du styrker tarmfloraen og får bedre helse på lang sikt.
Hva er unikt med denne boken:
? Enkle, sunne lavFODMAP-oppskrifter, med magevennlige ingredienser som i tillegg styrker tarmfloraen.
? Tydelig og enkel forklaring på hvilke råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi plager for dem med sensitiv tarm (oversikt over magevennlige tarmstyrkende råvarer).
Hva er forskjellen mellom denne boken og tidligere bøker om temaet?
? Denne boken inneholder hovedsakelig oppskrifter.
? Det er fokus på næringsrik lavFODMAP-mat som også styrker tarmfloraen uten å gi plager (tidligere bøker har fokusert på selve lavFODMAP-dietten og ikke prebiotisk mat).
Om forfatteren
Julianne Lyngstad har en master i ernæring og har i flere år arbeidet som kostholdsrådgiver. Dette er hennes tredje bok som baserer seg på lavFODMAP-prinsippene. Begge hennes forrige bøker er bestselgere.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2018
Format Innbundet
ISBN13 9788205499669
EAN 9788205499669
Språk Bokmål
Sider 184
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket