Pascal (1623-62) etterlot seg en del større og mindre prosastykker som ble utgitt i 1670. Disse er et forsvar for kristendommen, bærer preg av påvirkning fra Augustin og viser delvis slektskap med Kirkegaard. Pascal anbefaler at man godtar Guds eksistens, for hvis Gud eksisterer vil menneskenes fremtidige salighet være sikret, for Gud har lovet de troende evig salighet mens ingenting dermed vil være tapt hvis Gud ikke eksisterer. Utkom på norsk første gang i 1946. Har litteraturliste.
Forlag Vidarforlaget
Utgivelsesår 1994
Serie Erasmus-serien: Vidarforlagets kulturbibliotek (1)