Boken er full av tanker om spørsmålene som angår oss mest som mennesker, refleksjoner vi kan stanse ved og etterprøve i vårt eget sinn. Lesernes tanker kan møte Pascals tanker.
Forlag Fahrenheit forl.
Utgivelsesår 1999
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketOppriktighet er ikke å si alt man tenker, men å mene alt man sier.
Mennesket er stort i det at det kjenner seg ulykkelig. Et tre kan ikke kjenne seg ulykkelig.
Det er skrekkelig å føle hvorledes alt man eier og er, glir bort.
Så gal, men dog så dyp når han vil. Men igjen, forståelsen på det uforklarlige er en galskap i seg selv, som vises på måten han utdyper seg om hans synspunkt på verden.
Menneskets dobbelte natur er så øyensynlig at man har ment vi hadde to sjeler. Man kunne ikke tro at et enkelt vesen var i stand til så store og så plutselige forandringer, fra den mest umåtelige innbilskhet til den dypeste nedslagenhet.