Den argentinske legestudenten Tomás bortføres under en demonstrasjon på Plaza de Mayo i Buenos Aires, med den tyskfødte kjæresten Kristin som vitne. På samme tid går KGB-obersten Leo Dobinz i møte med norsk etterretningstjeneste for å komme på sporet av Stasi-agent Renate Schneider, som er på flukt med kode og kart, selve nøkkelen til å finne 200 kg gull som er gravd ned i Østmarka i Oslo under 2. verdenskrig. Et kappløp begynner, og med Leo Dobinz hakk i hæl lander Renate Schneider i Buenos Aires for å treffe sin datter Kristin, som hun ikke har sett på 18 år.
"Tango" forteller historien om gullet som forsvant 9. april 1940 og som er gravd ned utenfor Oslo. Med KGB-oberst Leo Dubinz hakk i hæl, lander Stasi-agent Renate Schneider i Buenos Aires for å treffe sin datter Kristin, som hun ikke har sett på 18 år. Bakteppet er at 200 kg gull forsvant fra Norges Bank 9. april 1940, og vi følger Renates kamp om datterens gunst i den argentinske tango-hovedstaden, stadig mens hun fristes tilbake til de norske skoger hvor hun vet at gullet er gjemt - i Østmarka utenfor Oslo. Hun har både kart og kode. Kristins kjæreste, en argentinsk legestudent, blir bortført under en demonstrasjon på Plaza de Mayo i Buenos Aires med Kristin som øyenvitne. Dubinz har nær kontakt med norsk etterretningsvesen for å oppspore Renate.
Forlag Koloritt
Utgivelsesår 2008
Genre Spenning
Omtalt tid 1960-1969
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.