På 1900 kom det flere europeiske flyktninger til Norge, denne boka tar for seg tidsrommet 1917 til 1977. Flyktningene møtte mange vanskeligheter, og noen fikk aldri godt fotfeste i Norge. Andre ble en stor berikelse for det norske samfunnet. Det er de boka setter søkelyset på gjennom 18 portretter av: Max Tau, Rolf Nesch, Willy Brandt, Finn Graff, Rosemarie Køhn, Berthold Grünfeld, Zdenka Rusova, Pavel Foret, Michael Konupek, Leo Eitinger, Johanna Schwartz, Miklos Konkoly-Thege, Attila Horath, Valery Carrick, Issay Dobrowen, Dimitri Koloboff, Anatol Heintz og Aleksej Perminow.
Forlag Færder forl.
Utgivelsesår 2006