Forfatteren skildrer sin pilegrimsferd i Italia i 2008. Reisen gikk til fots, fra Formia til Roma, en strekning på ca 250 km. Mesteparten av ruten ligger på Via Appia, en av de første og viktigste veiene i romerrikets veinett. Til slutt i boka finner du praktisk informasjon om hvordan man planlegger og gjennomfører en pilegrimstur.
Denne boka har mange begeistrede lesere. Den handler om en gruppe pilegrimer, fra fire ulike nasjoner, som med sin italienske leder på 74 år vandret ca 250 km fra Formia til Roma. Turen gikk fra havnivå til langt opp i høyden. Underveis var det opplevelser i kø. Pilegrimstien gikk gjennom pittoreske landsbyer som klorte seg fast oppå berghyller. Men stien på Via Appia gikk også i tett krattskog og ulendt terreng like mye som på høyder med fantastisk utsikt. Gruppa fikk oppleve italienernes vennlige og fantastiske mottagelser. De opptrådte med sang, konserter, grilling og gruppa besøkte skoler og museer. Den italienske maten har også fått en plass i boka. En leser skriver: "Forfatteren har klart å formidle stemningen fra selve pilegrimsturen, fellesskapet, naturen, matopplevelsene .. mange fine bilder. Det ga meg mye å lese boka. Jeg synes også at den var fint og oversiktelig satt opp, jeg likte faktaavsnittene og de praktiske tipsene på slutten." Boka er ment å pirre lysten til Pilegrims- og vandreturer, og til å oppleve Italia. Men boka er like mye ment for de som ikke har mulighet til å foreta en slik Pilegrimsvandring. Som en annen leser sa: "Så levende beskrevet, så interessant og med alle de flotte bildene, var det å lese boka som å vandre sammen med menneskene i Pilegrimsgruppen". Boka er også oversatt til engelsk.
Forlag Liv Åldstedt
Utgivelsesår 2010