Symbiose

en familiekrønike

av (forfatter).

Gaveca 2023 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Boken er både en biografi over ekteparet Brit og Ivar Welle, og samtidig en fortelling om familiens store kjærlighet til hunder. Brit er opprinnelig fra London og har universitetsutdannelse i astrologi, Ivar var født i Lofoten og utdannet økonom. Hun kom til Fjelstad gård ved Mjøsa tidlig i ungdomsårene. Siden 1972 har Brit og Ivar bodd i Grimstad. Paret bodde de første årene i Seattle i USA, der han blant annet arbeidet i sommersesongene i Alaska som daglig leder av store foredlingsbedrifter for laks. Tilbake i Norge overtok Ivar som administrerende direktør av Grimstad konservesfabrikk, som han opparbeidet til mønsterbedrift med sto betydning også for det lokale kontraktdyrkerlaget. Han døde i 2017. Brit driver ennå sin egen praksis med klienter fra hele landet, og hun har vært en hyppig og mye omtalt gjest i både risk- og lokalpressen der hun også har hatt faste spalter.
I boken følger vi ekteparet gjennom hele livet, og over det meste av verden og i møte med mange forskjellige kulturer. En gjennomgående element i boken er ekteparets forkjærlighet for hunder, forståelsen av hunder og deres liv i symbiose med mennesker.
Den velutdannede og klarttenkende astrologen gir også et skråblikk på verden av i dag og ledere som befinner seg i det storpolitiske sentrum.

Forlag Gaveca

Utgivelsesår 2023

Omtalt person Brit Welle Fjelstad

1 bokelsker følger dette verket.